Αλλοδαποί - Μετανάστες

Για τον Δημότη

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Έργο του συμβουλίου ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του Δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.»

Στην εγκ. 59/74896/30.12.2010 ΥΠ.ΕΣ.Α.&Η.Δ. επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκπροσώπων μεταναστών στο συμβούλιο είναι η νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα

     Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην απογραφή του 2011 στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ διέμεναν 1.588 άτομα μη ελληνικής υπηκοότητας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Κιλελέρ μέσω της ΚΔΕΚ συμμετέχει μαζί με άλλους εταίρους (Δήμους και κοινωνικούς φορείς της Π.Ε. Λάρισας) - στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας για διαβούλευση κοινωνικών φορέων του Υπουργείου Εργασίας για την επιδότηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα - στην συγκρότηση «Κοινωνικής Σύμπραξης».

      Επιπλέον, συμμετέχει μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία υπέγραψε σχετική προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στην υλοποίηση έργου παροχής τροφίµων σε αστέγους και άτοµα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τηλέφωνα Υπηρεσιών

stoixia epikinonias sidebanner 400

Υπηρεσίες Του Δήμου

Διαρθρωση Υπηρεσιών Δήμου

Κεπ Δημου Κιλελερ

kep 1 banner

Κέντρο Κοινότητας

kentro koin banner 500

ΚΔΑΠ Δήμου Κιλελέρ

kdap banner

Εκτέλεση Προϋπολογισμού

budget banner 500

Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου

logoContact 500

wifi side banner 500px

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Διαφάνεια Στο Δήμο

banner diavgia

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Social & newsletter

Επικοινωνια

Αγίου Χαραλάμπους & Πολυτεχνείου, Νίκαια, Λάρισα Τ.Κ. 400 05

 Κέντρο 2413 507200

© 2017 Δήμος Κιλελέρ. All Rights Reserved. |  Design & Development by  Sysupport Team