ΚΔΑΠ Δήμου Κιλελέρ

Παιδιά

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Δημιουργική απασχόληση παιδιών και εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων

Η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα αλλά και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων, αποτελούν το σκοπό της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Ο Δήμος Κιλελέρ μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλελέρ δημιούργησε και λειτουργεί τη νέα μονάδα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ( ΚΔΑΠ) στη Νίκαια, έδρα του Δήμου.

Ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας όπου τα παιδιά απελευθερώνουν τη σκέψη τους και την έκφρασή τους.

Έντεκα   μήνες δωρεάν φοίτηση, έντεκα μήνες δωρεάν δράσεις, έντεκα μήνες δημιουργική απασχόληση των παιδιών.To ΚΔΑΠ Νίκαιας όπως και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κιλελέρ συμμετέχουν στο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" το οποίο υλοποιεί η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί σημαντικό βοήθημα σε άνεργες ή εργαζόμενες στο ιδιωτικό τομέα μητέρες ή μητέρες που βρίσκονται σε στάδιο αναζήτησης εργασίας.

Πότε λειτουργούν - Σε ποιους απευθύνονται

 • Τα ΚΔΑΠ ξεκινούν τη λειτουργία του τη 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 31 Ιουλίου κάθε έτους.
 • Το ωράριο κατά τη χειμερινή περίοδο είναι από 4:00μ.μ έως 08:00μ.μ και κατά τη θερινή περίοδο, από 09:00π.μ έως 01:00μ.μ, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες.
 • Τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να παρακολουθούν καθημερινά το πρόγραμμα αλλά μπορούν να προσαρμόσουν την προσέλευσή τους ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο τους και αφού λάβουν υπόψη τους το ωρολόγιο πρόγραμμα της Δομής.
 • Τα ΚΔΑΠ απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων 5 - 12 ετών.

Ο στόχος των κέντρων

 • Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων. Στόχος είναι να έχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, πρόσβαση σε χώρους δημιουργίας, να συναναστρέφονται με συνομηλίκους και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό σε δράσεις που τα κάνουν χαρούμενα, ταιριάζουν στην ηλικία τους και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους

Τι προσφέρουν - σε τι ωφελούν

Τα οφέλη για τους μικρούς μας είναι πολλαπλάσια. Κυρίως, το ότι θα μπορούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, να απασχολούνται σε σειρά δραστηριοτήτων, όπως:

 • Εικαστικά
  Ελεύθερο σχέδιο, Χρώμα, Πηλός,
 • Παιχνίδια
  Ομαδικά, παραδοσιακά, επιτραπέζια
 • Αφήγηση παραμυθιού
 • Γυμναστική-Χορός Μουσικοκινητικά παιχνίδια

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τηλέφωνα Υπηρεσιών

stoixia epikinonias sidebanner 400

Υπηρεσίες Του Δήμου

Διαρθρωση Υπηρεσιών Δήμου

Κεπ Δημου Κιλελερ

kep 1 banner

Κέντρο Κοινότητας

kentro koin banner 500

ΚΔΑΠ Δήμου Κιλελέρ

kdap banner

Εκτέλεση Προϋπολογισμού

budget banner 500

Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου

logoContact 500

Διαφάνεια Στο Δήμο

banner diavgia

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Social & newsletter

Επικοινωνια

Αγίου Χαραλάμπους & Πολυτεχνείου, Νίκαια, Λάρισα Τ.Κ. 400 05

 Κέντρο 2413 507200

© 2017 Δήμος Κιλελέρ. All Rights Reserved. |  Design & Development by  Sysupport Team