ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέχνες και Πολιτισμός

politismos banner

 Πιστεύουμε ότι οι δημότες, αντί να είναι θεατές των γεγονότων σε αυτή τη δύσκολη εποχή, πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι ο πρώτος θεσμός πιο κοντά στον πολίτη. Οι καιροί μας καλούν τώρα πιο έντονα να είμαστε ενήμεροι, να παλεύουμε για τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Τα παιδιά για να ζουν χαρούμενα και να δημιουργούν έχουν ανάγκη τον πολιτισμό. Μόνο οι πολιτισμένες κοινωνίες μπορούν να γιορτάζουν, να διεκδικούν, να απολαμβάνουν.

Στον Δήμο μας όλοι μαζί θα βάλουμε τον πήχη για τον πολιτισμό ακόμη ψηλότερα. Με την ενεργή συμμετοχή όλων , μέσα από την προσωπική ευχαρίστηση της δημιουργίας αλλά και την διεκδίκηση της πρωτιάς σε θέματα πολιτισμού , θα δώσουμε στον τόπο μας την αίγλη που του αξίζει. Τα αριστεία που δικαιούμαστε είναι πολλά και πρέπει να τα κερδίσουμε μέσα από την κοινή προσπάθεια Δήμου και Δημοτών. Ο πολιτισμός αποτελεί μια ιδιαίτερη διάσταση της ζωής στο Δήμο Κιλελέρ και υποστηρίζεται ενεργά, τόσο από τον Δήμο, όσο και από ένα πλούσιο δίκτυο πολιτιστικών φορέων. Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τις τέχνες και τα γράμματα έχει οδηγήσει στην καθιέρωση θεσμών αλλά και στη συνεχή ανανέωση των ερεθισμάτων που αναζητά το φιλοπρόοδο πνεύμα του. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από εποχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιείται κάθε χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι σε ολόκληρο το Δήμο.

Αρχαιολογικοί Χώροι

old krannon 600Στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ υπάρχει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Οι πιο σημαντικοί, αντιπροσωπευτικοί και εντυπωσιακοί σε πλήθος ευρημάτων χώροι είναι  οι αρχαιολογικοί χώροι Παλαιόσκαλας Καλαμακίου και Κραννώνα, ιστορία που ξεκινάει από τους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους (6ος - 4ος αιώνας Π.Χ. ) και την προϊστορική πόλη της της αρχαίας Κραννώνας, σημαντικότατης πόλης της Πελασγιώτιδας. Η πλουσιότατη ιστορία της αποκαλύπτεται από τα μνημεία που έχουν διατηρηθεί και θυμίζουν το πλούσιο παρελθόν της.                                                                   

 

Μνημεία

Οι εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού των περιοχών του Δήμου Κιλελέρ προβάλλονται στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής απο τα τοπικά Λαογραφικά Μουσεία Κιλελέρ, Νέων Καρυών, Νέας Λεύκης και Νέου Περιβολίου και αποτελούν δημιουργήματα των Τοπικών Συλλόγων.                                                                

 

Λαογραφικά Μουσεία

Οι εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού των περιοχών του Δήμου Κιλελέρ προβάλλονται στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής απο τα τοπικά Λαογραφικά Μουσεία Κιλελέρ, Νέων Καρυών, Νέας Λεύκης και Νέου Περιβολίου και αποτελούν δημιουργήματα των Τοπικών Συλλόγων.                                                                

 

Μουσική Παιδεία

Ο Πλάτωνας έλεγε:

«Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το χαλιναγωγήσει.»                                                   

 

Φιλαρμονική Δήμου Κιλελέρ

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2004 ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας και την εισήγηση του τότε Δημάρχου.

Έτσι λοιπόν σήμερα συμπληρώνει αισίως δώδεκα συναπτά έτη ενεργής και αδιάκοπης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, συμμετέχοντας ενεργά σε μία σειρά από ποικίλες επετειακές και θρησκευτικές εκδηλώσεις τόσο στην πόλη της Νίκαιας όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.                                        

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Social & newsletter

Επικοινωνια

Αγίου Χαραλάμπους & Πολυτεχνείου, Νίκαια, Λάρισα Τ.Κ. 400 05

 Κέντρο 2413 507200

© 2017 Δήμος Κιλελέρ. All Rights Reserved. |  Design & Development by  Sysupport Team

Search