Ασύρματο Δίκτυο Δ. Κιλελέρ

Υποδομές - Τεχνολογία

Ασύρματο Δίκτυο Δήμου Κιλελέρ

Βήμα προς την ψηφιακή εποχή κάνει ο Δήμος Κιλελέρ, με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου σε όλες τις περιοχές με οικονομική δραστηριότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Το δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Free WiFi Kileler » και καλύπτει τις περιοχές που φαίνονται στον παρακάτω χάρτη:

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

 

Δ.Ε. ΠλατυκάμπουΔημοτικό Διαμέρισμα Πλατυκάμπου

Δ.Ε. ΝίκαιαςΔημοτικό διαμέρισμα Νίκαιας

Δ.Ε. ΚιλελέρΔημοτικό Διαμέρισμα Κιλελέρ

Δ.Ε. ΚραννώναΔημοτικό Διαμέρισμα Κραννώνα

Δ.Ε. ΑρμενίουΔημοτικό Διαμέρισμα Αρμενίου

Τα Wifi Hotspot του Δήμου Κιλελέρ αποτελούν μία πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, η οποία έχει στόχο να παρέχει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο internet σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου, μέσω εγκαταστάσεων σε κεντρικά σημεία της περιοχής. 

Ο Δήμος Κιλελέρ προχώρησε πρόσφατα σε μία σημαντική κίνηση, στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει το επίπεδο της περιοχής και να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και επισκέπτες της, με την κατασκευή του νέου ασύρματου δικτύου που έχει τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή του πρώην Δήμου της Νίκαιας, του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου και των πρώην Δήμων Αρμενίου, Κιλελέρ και Κραννώνα.

Το δίκτυο παρέχει ελεύθερη, δωρεάν και απεριόριστη χρονικά πρόσβαση στο διαδίκτυο στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν σε αυτό μέσω laptop, smartphone, tablet και οποιαδήποτε άλλη συσκευή με δυνατότητα Wi-Fi. Η διαδικασία σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο είναι μια πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία, κάτι που διευκολύνει ιδιαίτερα τα άτομα με μικρή εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες.
Ο εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί, παρέχει κάλυψη σε δημόσια κεντρικά σημεία της περιοχής του Δήμου.

Κάθε χρήστης έχει στη διάθεσή του ταχύτητα πρόσβασης έως και 10Mbps, η οποία δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη πλοήγηση, κατέβασμα αρχείων, προβολή video ή αναπαραγωγή μουσικής και συνομιλία με βίντεο μέσω ειδικών εφαρμογών (Skype, Viber κλπ).

Η ταχύτητα πρόσβασης μεγιστοποιείται όσο πλησιέστερα βρίσκεται ο χρήστης στα σημεία εξυπηρέτησης, αλλά η κάλυψη μπορεί να είναι ικανοποιητική και σε χώρους περιμετρικά των εγκαταστάσεων (έως και 300 μέτρα), με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα φυσικά εμπόδια (όπως κτίρια, τοίχοι, πυκνή βλάστηση κλπ) και η απόσταση δεν είναι απαγορευτική.
Επιπλέον, η ταχύτητα και ποιότητα σύνδεσης στο δίκτυο επηρεάζεται και από την ευαισθησία της εκάστοτε συσκευής που χρησιμοποιείται, καθώς η δυνατότητα λήψης σήματος ποικίλει ανάλογα με τον κατασκευαστή, τον τύπο της συσκευής και την ποιότητα του ασύρματου δέκτη της.

Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής, είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων, με πορνογραφικό περιεχόμενο, διαμοίρασης αρχείων, τυχερών παιχνιδιών και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές με την ευρεία έννοια.

Για τη λειτουργία του έχουν αξιοποιηθεί τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού, έχοντας έτσι εγκατασταθεί σε σημεία (ένα μέρος) του δήμου περισσότερες απο 60 κεραίες - σημεία πρόσβασης (Access Points) και περισσότερες απο 80 κεραίες ζεύξεων (Bridge Mode). Με την τοπολογία αυτή επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες, ασφάλεια και κεντρικός έλεγχος από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής του Δήμου που έχει και την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του.

Το ασύρματο δίκτυο εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την περιοχή και την ιστορία της, να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των φορέων, ενώ ειδικότερα οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται διοικητικά, να υποβάλλουν αιτήματα καθημερινότητας, αλλά και να ενημερώνονται για τη δραστηριότητα των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Σκοπός μας είναι, η ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου, να υποστηριχθεί η τουριστική κίνηση, αλλά και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του δήμου, μέσα από τη δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται, να ψυχαγωγούνται και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

Με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου το ποσοστό χρήσης των Νέων Τεχνολογιών από τους πολίτες αυξάνει, και η Ευρυζωνικότητα ως έννοια και αντίληψη, γίνεται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, κάτι που αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής, ώστε ο Δήμος Κιλελέρ τελικά να μετατραπεί σε ΨΗΦΙΑΚΟ και ΕΞΥΠΝΟ ΔΗΜΟ.

Οδηγίες σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο (WiFi) του Δ. Κιλελέρ

Η σύνδεση στο Wifi Hotspot είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία, η οποία απαιτεί τα εξής δύο απλά βήματα:

  • Ανιχνεύουμε τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα από τη συσκευή μας ( laptop, tablet, κινητό τηλέφωνο )
  • Επιλέγουμε από τη λίστα το δίκτυο με ονομασία "Free WiFi Kileler" και συνδεόμαστε σε αυτό.
  • Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης της συσκευής μας (chrome, mozilla, internet), στο οποίο σε λίγα δευτερόλεπτα πρέπει πλέον να εμφανίζεται η αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου, kileler.gov.gr.
  • Είστε πλέον συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. 

Σας ευχόμαστε ευχάριστη πλοήγηση.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τηλέφωνα Υπηρεσιών

stoixia epikinonias sidebanner 400

Υπηρεσίες Του Δήμου

Διαρθρωση Υπηρεσιών Δήμου

Κεπ Δημου Κιλελερ

kep 1 banner

Κέντρο Κοινότητας

kentro koin banner 500

ΚΔΑΠ Δήμου Κιλελέρ

kdap banner

Εκτέλεση Προϋπολογισμού

budget banner 500

Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου

logoContact 500

wifi side banner 500px

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Διαφάνεια Στο Δήμο

banner diavgia

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Social & newsletter

Επικοινωνια

Αγίου Χαραλάμπους & Πολυτεχνείου, Νίκαια, Λάρισα Τ.Κ. 400 05

 Κέντρο 2413 507200

© 2017 Δήμος Κιλελέρ. All Rights Reserved. |  Design & Development by  Sysupport Team